Brigita Krasniqi: “Jos en olisi aktivisti, en olisi puolueessakaan edennyt näin nopeasti”

21-vuotias Brigita Krasniqi sai ensimmäisen työpaikkansa eduskunnasta. Poliittista uraa on vauhdittanut äänekäs ihmisoikeuksien puolustaminen.
Julkaistu Improbaturissa 4/2018.

Liian monella pojalla ei ole edelleenkään tilaa puhua tärkeistä asioista

Kysyimme Poikien Talosta ja Poikien Puhelimesta, mitkä asiat poikia mietityttävät. Samalla selvisi muutama syy sille, miksi aina ei ole niin helppo kertoa, miltä tuntuu.
Docventures 2018.

Kaiken takana on logistiikka

Kirsi Pohjola on matkustanut muun muassa Mongoliaan ja Filippiineille suunnitellakseen, miten apu viedään parhaiten perille hyytävässä pakkasessa ja kosteassa tropiikissa.
Julkaistu Avun Maailmassa 4/2018.

Tuure Boelius: “Mieluummin olen reaktion herättäjä kuin puolilämmintä lehmänmaitoa”

Tubettajana ja artistina tunnetuksi tullut Tuure Boelius haluaa käyttää suosiotaan stereotypioiden ravisteluun, vaikka se ärsyttää monia.
Julkaistu Improbaturissa 3/2018.

Nyt puhuvat saamelaiset

Sammeli, Petra ja Sunna ovat kasvaneet aikuisiksi saamelaisen ja suomalaisen kulttuurin välissä. Heidän arkeensa kuuluu stressiä omasta riittämättömyydestä, ylpeyttä omasta kulttuurista ja pelkoa kulttuurin puolesta.
Julkaistu Improbaturissa 1/2018.

Analyysi: Miksi nuorten määrä kunnanvaltuustoissa ei nouse?

Nuorten osuus kuntien valtuutetuista junnaa 5,7 prosentissa, ja valtuustot vanhenevat vanhenemistaan. Minkä pitäisi muuttua, jotta nuorten edustajat pääsisivät paalupaikoille?
Julkaistu Improbaturissa 2017.

Anoreksiasta tiedetään liian vähän, ja siksi kuvajournalisti ja näyttelijä tarttuivat aiheeseen

Syömishäiriöiden stereotypiat vaikeuttivat sekä Ella Kiviniemen että Ville Niemen anoreksian hoitoa. Nyt he haluavat lisätä tietoa anoreksiasta kumpikin tavallaan.
Julkaistu Improbaturissa 2017.

Inarin ihmiset #15: Kiljuvat hongkongilaiset

Kiinalaista uutta vuotta viettänyt kaksikko viiletti potkukelkalla pitkin Inarin kirkonkylän raittia. Julkaistu Uudessa Inarissa 2015.

Kuntavaalit – mikä voisi olla kiinnostavampaa?

Toimittaja Anna-Sofia Niemisen kanssa tekemässämme jutussa kuulemme muun muassa nuoria kunnanvaltuutettuja, aktiivisia nuorisovaltuustolaisia ja nuorta miestä, joka järjesti abina mielenosoituksen. 
Julkaistu Improbaturissa 2017.

Ylöjärveläiset saavat perhekioskista vertaistukea ja neuvoja

Alussa perhetyöntekijät saivat toimia sisäänheittäjinä, mutta sittemmin matalan kynnyksen perhekioskissa on napattu ajoissa kiinni isoistakin ongelmista.
Julkaistu STM:n alueuudistussivustolla 2017.

Greenpeacen aktivisti rikkoo lakia, koska kiltteys ei saa kylliksi huomiota

Aino Tuomi-Nikula kertoo viettäneensä kaksi vuorokautta vankilassa ja tunkeutuneensa luvatta paikkoihin, joissa ei saisi olla ulkopuolisia.
Julkaistu Improbaturissa 2016.

Kuinka käy pojalle, jota koulu ei kiinnosta?

Teemu Leppälahti läpäisi peruskoulun rimaa hipoen. Nyt 17-vuotiaana hänellä on vakituinen työpaikka.
Julkaistu Aamulehdessä 2015.

Hyvä seura houkuttelee huolehtimaan itsestä

Punaisen Ristin Nokian terveyspisteellä vaihdetaan kuulumisia ja puhutaan henkeviä. Samalla voi tavata terveydenhoitajan ja mitata verenpaineen.
Julkaistu Avun maailmassa 3/2016.

Markkinat paljastivat Sastamalan aarteen

Sastamalaiset panivat sunnuntaina pystyyn kahdet markkinat. Niiltä löytyi kuntaliitoksissa kasvaneen kunnan ylpeys: virkeät kylät.
Julkaistu Aamulehdessä 2015.

Ailun kääntöpiiri

Ailu Valle julkaisi toisen levynsä. Inarissa asuvalle artistille keikkamatkat ovat pitkiä. Julkaistu Uudessa Inarissa 2015.

Miljardien eurojen Erasmus-juoni

"Kun on lähtenyt, Euroopan ongelmat tulevat ihminen ihmiseltä läheisemmiksi. Kohta on vaikea olla tuntematta muiden kamppailuja." Kolumni julkaistu Etlarissa 2014.